Een tijdje terug heb ik bijzondere studioportretten en portretten op locatie van Adelijne gemaakt.
Soms is één mooi zakelijk portret alles wat je nodig hebt, maar soms wil je net iets meer van jezelf laten zien. In het geval van Adelijne vond het leuk om haar veelzijdigheid te kunnen laten zien. Want we zijn niet allemaal zo makkelijk in één hokje te stoppen; of in dit geval in een beeld samen te vatten.
Ik houd er heel erg van om op maat gemaakte creatieve en persoonlijke portretten te maken en op zoek te gaan naar een beeldtaal die het beste aansluit bij de persoonlijkheid en wensen van de klant! Met andere woorden portretten die verder gaan dan alleen een headshot, maar die misschien iets laten zien van je persoonlijkheid.
Het kan ook zijn dat ik hiervoor verschillende disciplines inzet; denk bijvoorbeeld aan grafische vormgeving, film of uitgebreide photoshop technieken.

Adelijne aan het woord…

Hallo, mijn naam is Adelijne, oprichter en creatieve brein van Studio Veldmuis, tevens gepassioneerd struiner.

Al zo lang als ik mij kan herinneren struin ik door bossen, velden en hei. De relatie met alles wat leeft is een rode draad in mijn leven, creativiteit is daar voor mij een logisch gevolg van. Het manifesteert de liefde en het respect hiervoor, iets wat niet in woorden te vangen is.

Naast mijn lesgevende-, coachende- en managementtaken heb ik veel onderwijsproducten gemaakt en gepubliceerd. Ik bedenk activiteiten, help bij de totstandkoming van cursussen en heb ik een vaste column in het ledenblad van IVN Oost-Veluwezoom. Voor het IVN ben ik ook actief als natuurgids. Ik ben een echte bezige (en creatieve) bij!

Creatieve en persoonlijke portretten by ®Gitta Polak

Hoe heb je de shoot ervaren?

“De sfeer was lekker ontspannen en ik kreeg hulp en tips voor het poseren. Verder was het erg fijn dat ik het gevoel kreeg dat er totaal geen tijdsdruk was. Ik kreeg alle ruimte om het in mijn eigen tempo te doen.”

Heeft het je behalve foto’s nog iets anders opgeleverd?

“Het heeft mij sowieso een erg leuke dag opgeleverd waar ik nog met veel plezier aan terugdenk. Daarbij heeft het mij wat meer zelfvertrouwen gegeven. Ik word al wat ouder en dat maakt dat ik een beetje onzekerder werd over hoe ik overkom op foto’s. Als ik dan nu naar deze foto’s kijk denk ik; nou, ik zie er eigenlijk best nog goed uit.”

Waarom zou je anderen aanraden om professionele foto’s van zichzelf te laten maken?

“Het is een cadeautje aan jezelf, je geeft jezelf de boodschap dat je de moeite waard bent om ‘op de zilveren plaat’ vastgelegd te worden. Daarbij is het ook gewoon heel handig om goede foto’s van jezelf te hebben. Nu voeg ik overal met veel plezier mijn portretfoto toe! Dat gun ik iedereen.” 


“Je hebt mij gefotografeerd zoals ik mezelf graag zie”


Portret fotografie by ©Gitta Polak

WAAROM EEN ZAKELIJK PORTRET?
Wist je dat een beeld 60.000 x sneller wordt verwerkt in je brein dan tekst. Mensen onthouden beelden makkelijker dan tekst. Het is niet voor niets dat ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Mooie foto’s op je website, Linked-in en sociale media is de manier om je te onderscheiden en een absolute must!

DE EERSTE INDRUK MAAK JE MAAR ÉÉN KEER!
Een goede profielfoto op bijvoorbeeld je website, LinkedIn of sociale media VALT OP EN WEKT VERTROUWEN; waardoor je serieuzer wordt genomen. Sterker nog een echt mooi portret geeft ook zelfvertrouwen!
Wil je ook mooie portretten laten maken, neem contact op voor de mogelijkheden.