We wilden graag een zomerse familie shoot op locatie van ons gezin, om vast te leggen hoe we nu zijn, wat we doen. Een beetje voor later, maar ook om nu van ‘ons’ te kunnen genieten. Zeker geen staatsieportretten, maar meer slice of life, een zomerse reportage van een dag uit het leven, bij ons in de buurt. Dat betekent op het water, want daar waren we zeker in de coronazomer van 2020 veel te vinden. 

We waren onder de indruk van een shoot die ze eerder had gedaan aan de kust: de natuurlijke openheid, het fraaie licht, de onbevangenheid, dit was wat we ongeveer zochten. Gitta pakte het grondig aan: besprak eerst onze wensen. Daarna heeft ze een middag uitgetrokken om geschikte plekken in de buurt te vinden en uiteindelijk, op de laatste mooie dag van het jaar, hebben we de shoot gedaan.

Het werd een ontspannen, gezellige familie shoot op locatie het water, eigenlijk niet anders dan zoals we normaal gesproken met de boot eropuit gaan. Alleen nu met een fotograaf erbij. 

Familie Shoot op locatie: kinderen die op de stijger spelen ©GittaPolak

“Gitta heeft de sfeer van die nazomerdag precies weten te vangen: ongedwongen en vrolijk, het plezier spat er vanaf!”


Familie shoot op locatie: vader en zijn 2 zonen ©GittaPolak

We konden vanzelfsprekend niet wachten het resultaat te zien. Toen we uiteindelijk bij Gitta in haar studio mochten kijken, had ze een prachtige opstelling gemaakt van de beste foto’s. Gitta heeft de sfeer van die nazomerdag (en onze bedoeling) precies weten te vangen: ongedwongen en vrolijk, het plezier spat ervanaf. Ook het licht, de uitsnedes, de momenten – het hele plaatje, of de hele plaatjes, klopte. Bovendien zijn de foto’s fraai afgedrukt en heeft Gitta een prachtige box samengesteld waarin alle prints bewaard (en getoond kunnen worden). Ook hebben we uiteindelijk drie blow-ups in zwartwit besteld, die nu in onze keuken hangen. 

portret fotografie op locatie

“Ook de jongens, denken we, zullen over tien, twintig, vijftig jaar bij deze beelden met hopelijk mooie gevoelens terugdenken aan hun jeugd op IJburg.”

Elke avond bij het koken gluren we even naar onszelf en denken we terug aan die fijne middag. In de wetenschap dat de herinnering steeds mooier zal worden. Ook de jongens, denken we, zullen over tien, twintig, vijftig jaar bij deze beelden met mooie gevoelens terugdenken aan hun jeugd op IJburg. Daar was het uiteindelijk om te doen. Missie geslaagd!


info[at]gittapolak.com

amsterdam, The Netherlands

06-54681403

SHARE THIS STORY